joi, 26 februarie 2009

* Realitatea monetara

Se pare ca suntem in plina epoca a "informarii in trei minute".
Majoritatea covarsitoare a oamenilor si-au pierdut abilitatea (asta, daca au avut-o vreodata) de a parcurge atent materiale ce depasesc 180 de secunde. Cam cat un clip video cu Rihanna.

Creierul este intr-o permanenta tensiune, net superioara ca intensitate si frecventa oricarei alte pe
rioade din viata noastra. Televizoarele noastre s-au umplut cu canale de le scapa pe covor, radioul porneste in autoturism odata cu inchiderea portierei iar internetul ne tine nemancati si cu olita sub fund.
Intr-o asemenea conjunctura ceea ce fac eu aici poate parea de-a dreptul hilar. Dar nu e.
Din doua motive esentiale :

1. Ceea ce pun aici este ceea ce am gasit mai important si meritoriu in universul virtual; materiale care cred ca valoreaza enorm pentru oricine are dorinta de a-si da valoare propriei fiinte si e dispus la efortul minim de a parcurge materialul;

2. Intotdeauna blogul asta va avea cel putin un cititor fidel : pe mine.

Nu glumesc. Intru si revad materialele precum intr-o videoteca sau biblioteca. Singura diferenta este ca nu le tin doar pentru mine. Asa cum alte persoane le-au oferit lumii, mie inclusiv, le ofer si eu celor ce sunt interesati. Acestea fiind spuse, materialul de azi.
E greu. Dar de-a dreptul fascinant.
Despre cine vorbim azi ?


G. Edward Griffin, scriitor si producator de film documentar cu multe titluri de succes la activ. Este listat in Who’s Who in America si este bine cunoscut datorita talentului de care a dat dovada in cercetarea unor probleme dificile si prezentarea lor simpla si clara pe intelesul tuturor. S-a aplecat asupra unor subiecte diverse ca arheologia si istoria veche a Pamantului, Sistemul Federal de Rezerve si sistemul bancar international, terorism, subversiune interna, istoria taxarii, politica externa a Statelor Unite, stiinta si politica in terapia cancerului, Curtea Suprema si Organizatia Natiunilor Unite. Cele mai cunoscute lucrari ale sale sunt The Creature from Jekyll Island, World without Cancer, The Discovery of Noah’s Ark, Moles in High Places,The Open Gates of Troy, No Place to Hide, The Capitalist Conspiracy, More Deadly than War, The Grand Design, The Great Prison Break, si The Fearful Master.

Griffin a absolvit Universitatea din Michigan cu o teza in libertatea expresiei si comunicatii. Pregatindu-se sa scrie cartea despre Sistemul Federal de Rezerve, s-a inscris la Colegiul de Planning Financiar din Denver, Colorado. Scopul sau nu era sa devina un profesionist in acest domeniu ci sa inteleaga mai bine adevarata lume a investitiilor si piata bancara. A obtinut diploma CFP (Certified Financial Planner) in 1989.

Am pus mana pe un seminar audio al domnului Griffin.
Un seminar referitor la realitatea monetara, un subiect care se extinde in problematica practica imediata cu mare importanta in momentele astea cand criza este mai mult decat o stire in media.

Dureaza 4 ore si jumatate (270') si merita fiecare minut consumat.

Deci "Reality of money" cu G.Edward Griffin :


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu