O sa incep recomandarile mele de lectura pentru autodezvoltare cu Brian Tracy.
Brian este astazi unul dintre cei mai apreciati oameni de afaceri si consultanti la nivel mondial. A sustinut seminarii si conferinte in SUA si Canada si in alte 45 de tari din lume. In fiecare an Brian vorbeste la mai bine de 450.000 de oameni in toata lumea pe teme de leadership, strategie de business si dezvoltare personala.
Brian este astazi unul dintre cei mai apreciati oameni de afaceri si consultanti la nivel mondial. A sustinut seminarii si conferinte in SUA si Canada si in alte 45 de tari din lume. In fiecare an Brian vorbeste la mai bine de 450.000 de oameni in toata lumea pe teme de leadership, strategie de business si dezvoltare personala.
Brian Tracy a dezvoltat 22 de afaceri si in ultimii 25 de ani a lucrat cu mai bine de 1000 de companii, printre care IBM, Ford, HP sau Federal Express. Totodata Brian este autorul a 40 de carti vandute in peste 50 de tari. Daca va descurcati bine cu lb. engleza, site-ul sau va ofera multe informatii : www.briantracy.com.
"Am fost foarte influenţat de minunaţii gânditori, scriitori şi vorbitori Stephen Covey, Ken Blanchard, ca şi de Tom Peters, Zig Ziglar, Jim Rohn, Tony Robbins şi Wayne Dyer."- spune Tracy si bine spune, pentru ca numele respective ne sunt de asemeni utile. Ne vom intalni cu ele destul de des.
In cartea "Succesul in viata", pe care v-o recomand acum, autorul ne da un sistem puternic, eficient, bazat pe cercetari si aplicatii practice ce s-au desfasurat pe parcursul a treizeci de ani. Acest sistem poate fi aplicat imediat, pentru a obtine rezultate mai bune in absolut fiecare aspect al vietii voastre.
"Succesul in viata" , de Brian Tracy, este o carte in care autorul ne invata cum sa reusim in viata personala si in cea sociala, dar si in afaceri, totul fiind privit prin prisma spiritualitatii si descoperirii de sine. Cartea este extrem de interesanta si de utila pentru toate categoriile de cititori, care vor gasi in ea multe lucruri importante si, mai ales, folositoare. Ea poate fi cheia spre succes si fericire, daca vrem sa urmam principiile expuse in ea. Stilul autorului este extrem de viu si de placut, iar odata inceputa, trebuie un efort serios sa renunti sa o termini de citit.
Puteti invata despre idei, concepte si metode folosite de oameni care au mare succes in tot ceea ce fac. Puteti invata cum sa va descatusati potentialul individual, pentru a atinge cele mai bune rezultate personale. Cititnd cartea, puteti capata o gandire pozitiva, puteti deveni mai convingatori si va veti concentra mai puternic asupra a tot ceea ce faceti. Multi dintre cei peste un milion de absolventi ai programului acestor seminarii, program care sta la baza cartii de fata, si-au marit substantial venitul si si-au imbunatatit viata, in fiecare aspect al ei.
Programul detaliat pentru a atinge succesul si realizarea personala, prezentat in aceste pagini, include principii viabile bazate pe psihologie, religie, filozofie, management, stiinte economice si politice, istorie si metafizica. Aceste idei sunt combinate intr-o serie de informatii care se desfasoara rapid, dar care trebuiedesigur urmate, pas cu pas, si care va pot duce la succese pe care nici nu v-ati imaginat ca le-ati putea atinge.
Cateva "graunte" din silozul lucrarii cu pricina :"Una dintre cele mai importante lecţii pe care le-am învăţat în viaţă este că nimeni nu reuşeşte de unul singur."
"Pentru a folosi o analogie simplă, viaţa este asemeni unei combinaţii de încuietoare, dar care conţine mai multe cifre. Dacă descoperiţi combinaţia, uşa seifului se deschide pe loc.
Nu e vorba de un miracol şi nici nu depinde de noroc. Nici măcar nu contează cine sunteţi, atâta timp cât aveţi cifrele potrivite. Tot aşa există si o combinaţie de gânduri şi acţiuni care vă vor permite să realizaţi aproape tot ceea ce vă doriţi - şi puteţi găsi combinaţia ideală, dacă o căutaţi.
Nu e vorba de un miracol şi nici nu depinde de noroc. Nici măcar nu contează cine sunteţi, atâta timp cât aveţi cifrele potrivite. Tot aşa există si o combinaţie de gânduri şi acţiuni care vă vor permite să realizaţi aproape tot ceea ce vă doriţi - şi puteţi găsi combinaţia ideală, dacă o căutaţi.
Sănătatea, bunăstarea, fericirea, succesul şi pacea interioară sunt supuse aceluiaşi principiu. Dacă faceţi lucrurile potrivite, în modul potrivit, veţi obţine rezultatele dorite. ".Dacă puteţi stabili cu exactitate ce anume vă doriţi, puteţi afla cumau obţinut alţii acelaşi lucru înaintea voastră. Apoi, dacă faceţi exact aceleaşi lucruri pe le-au făcut şi ei, obţineţi aceleaşi rezultate pe care le-au obţinut aceştia. Acest „secret al succesului" este atât de simplu, încât majoritatea oamenilor îl ignoră..
Nu are importanţă dacă sunteţi tânăr sau în vârstă, bărbat sau femeie, alb sau de culoare. Nu contează dacă v-aţi născut într-o familie bogată sau într-una săracă. Natura este neutră. Ea nu respectă doar anumite persoane şi nu face favoruri. Vă înapoiază ceea ce îi oferiţi, nimic mai mult, nimic mai puţin. Doar voi sunteţi cei (are hotărâţi ce anume îi oferiţi.
Cândva, Goethe a scris: „Natura nu ştie de glumă; ea este întotdeauna sinceră, întotdeauna serioasă; are mereu dreptate, iar erorile si rătăcirile îi aparţin întotdeauna omului. Pe omul incapabil să o aprecieze îl dispreţuieşte; ea i se supune si îşi dezvăluie1 secretele numai celui capabil, pur si autentic."
Oamenilor fără succes le este greu să înţeleagă această idee, deoarece sunt obişnuiţi să caute, în exterior, explicaţii pentru ceea ce li se întâmplă în viaţă. Dar dovada se află pretutindeni în jurul nostru. Oriunde priviţi, vedeţi oameni din toate categoriile - tineri si vârstnici, de culoare şi albi, educaţi şi needucaţi - realizând lucruri extraordinare şi contribuind semnificativ la progresul societăţilor în care trăiesc.
În acelaşi timp, vedeţi oameni care beneficiază de avantajul unei familii de calitate şi a unei educaţii foarte bune, dar care nu au nici o direcţie în viaţă. Ei au servicii care nu le oferă satisfacţii, se complac în relaţii care nu îi bucură si trăiesc mult sub potenţialul lor de împlinire si fericire. Modul în care puteţi avea succes şi să fiţi fericiţi, în care puteţi avea ceea ce vă doriţi cu adevărat în viaţă, este să descoperiţi combinaţia încuietorii de la uşa seifului, în loc să staţi, sperând ca roata norocului să ia o turnură norocoasă, ca la ruletă, mai bine studiaţi şi urmaţi exemplul celor care deja au făcut ceea ce doriţi voi să faceţi si au obţinut rezultatele pe care doriţi voi să le obţineţi.
Despre asta e vorba în această carte. Ea adună la un loc tot ceea ce s-a descoperit mai bun în legătură cu realizarea individuală, într-un limbaj simplu, deloc complex sau sofisticat, gata să fie pus în practică. Sistemul prezentat vă oferă combinaţiile închizătorilor pentru toate domeniile vieţii.
Ştiu că aceste idei acţionează din două motive importante.
Primul, le testez şi le verific valabilitatea de mulţi ani.
Al doilea, am prezentat acest sistem în faţa a mai bine de un milion de oameni şi el a funcţionat în cazul fiecărei persoane care a aplicat aceste idei cu seriozitate.
Unii oameni studiază dreptul, alţii ingineria. Unii citesc gazetele de sport şi devin experţi în fotbal, baschet sau tenis. Alţii îşi petrec multe ore învăţând despre secretele gastronomiei, despre istorie, computere, timbre sau despre o mulţime de alte subiecte. Eu am studiat succesul în multiplele sale forme, încă de tânăr, am dorit să ştiu de ce unii oameni au mai mult succes decât alţii. Eram contrariat de diferenţele uriaşe dintre oameni, în ceea ce priveşte bogăţia, fericirea şi influenţa - diferenţe pe care le vedeam la tot pasul în jurul meu. Undeva, în adâncul sufletului, ceva îmi spunea că trebuie să existe motive pentru această inegalitate aparentă şi eram hotărât să aflu care erau acestea.
Provin dintr-o familie săracă - şi asta nu mi-a plăcut.
Tatăl meu nu era întotdeauna angajat permanent şi niciodată nu ne ajungeau banii pentru alte lucruri decât cele de strictă necesitate. Majoritatea hainelor pe care le-am primit în primii zece ani de viaţă proveneau de la diferite organizaţii de caritate.
Când am crescut, am avut probleme de comportament.
Intram mereu în câte o încurcătură, eram furios şi mă răzbunam pe viaţă, ori de câte ori aveam ocazia, fără să ştiu de ce. Am fost suspendat în câteva rânduri şi exmatriculat de la două licee. Am primit, din clasa a şaptea până într-a douăsprezecea, mai multe pedepse decât oricare alt copil din şcoală. Am fost nevoit să abandonez liceul, întrucât n-am reuşit să absolv sase din cele şapte cursuri din ultimul an.
Prima mea slujbă adevărată a fost cea de spălător de vase, în bucătăria unui mic hotel. După aceea, am făcut tot felul de munci, am locuit în pensiuni, hoteluri ieftine sau garsoniere, iar uneori am dormit în propria maşină, sau pe pământ, lângă ea.
Am lucrat apoi la un joagăr, unde am stivuit cherestea, împreună cu echipe de pădurari cu care am tăiat buşteni şi arbuşti, folosind fierăstrăul mecanic.
Un timp am săpat fântâni.
Am muncit în construcţii ca muncitor şi într-o fabrică, la o linie de asamblare. La 21 de ani am obţinut o slujbă ca ajutor de bucătar pe un vas norvegian şi am pornit să colind lumea, în următorii ani am călătorit până am rămas fără bani; apoi am muncit, până ce mi-am permis să călătoresc din nou. La 23 de ani încă mai lucram ca zilier la diverse ferme, unde munceam ziua, iar noaptea dormeam în fânul din şopron.
Când n-am mai putut obţine o slujbă de muncitor, am intrat în comerţ, unde am lucrat contra comision, iar din banii pe care îi primeam în fiecare seară puteam să-mi asigur doar hrana şi să-mi plătesc chiria pentru ziua respectivă.
Pe parcursul acestor experienţe care m-au învăţat multe despre viaţă, am continuat să caut răspunsul la întrebarea:
„De ce unii oameni au mai mult succes decât alţii ?".
Ei ???Nu are importanţă dacă sunteţi tânăr sau în vârstă, bărbat sau femeie, alb sau de culoare. Nu contează dacă v-aţi născut într-o familie bogată sau într-una săracă. Natura este neutră. Ea nu respectă doar anumite persoane şi nu face favoruri. Vă înapoiază ceea ce îi oferiţi, nimic mai mult, nimic mai puţin. Doar voi sunteţi cei (are hotărâţi ce anume îi oferiţi.
Cândva, Goethe a scris: „Natura nu ştie de glumă; ea este întotdeauna sinceră, întotdeauna serioasă; are mereu dreptate, iar erorile si rătăcirile îi aparţin întotdeauna omului. Pe omul incapabil să o aprecieze îl dispreţuieşte; ea i se supune si îşi dezvăluie1 secretele numai celui capabil, pur si autentic."
Oamenilor fără succes le este greu să înţeleagă această idee, deoarece sunt obişnuiţi să caute, în exterior, explicaţii pentru ceea ce li se întâmplă în viaţă. Dar dovada se află pretutindeni în jurul nostru. Oriunde priviţi, vedeţi oameni din toate categoriile - tineri si vârstnici, de culoare şi albi, educaţi şi needucaţi - realizând lucruri extraordinare şi contribuind semnificativ la progresul societăţilor în care trăiesc.
În acelaşi timp, vedeţi oameni care beneficiază de avantajul unei familii de calitate şi a unei educaţii foarte bune, dar care nu au nici o direcţie în viaţă. Ei au servicii care nu le oferă satisfacţii, se complac în relaţii care nu îi bucură si trăiesc mult sub potenţialul lor de împlinire si fericire. Modul în care puteţi avea succes şi să fiţi fericiţi, în care puteţi avea ceea ce vă doriţi cu adevărat în viaţă, este să descoperiţi combinaţia încuietorii de la uşa seifului, în loc să staţi, sperând ca roata norocului să ia o turnură norocoasă, ca la ruletă, mai bine studiaţi şi urmaţi exemplul celor care deja au făcut ceea ce doriţi voi să faceţi si au obţinut rezultatele pe care doriţi voi să le obţineţi.
Despre asta e vorba în această carte. Ea adună la un loc tot ceea ce s-a descoperit mai bun în legătură cu realizarea individuală, într-un limbaj simplu, deloc complex sau sofisticat, gata să fie pus în practică. Sistemul prezentat vă oferă combinaţiile închizătorilor pentru toate domeniile vieţii.
Ştiu că aceste idei acţionează din două motive importante.
Primul, le testez şi le verific valabilitatea de mulţi ani.
Al doilea, am prezentat acest sistem în faţa a mai bine de un milion de oameni şi el a funcţionat în cazul fiecărei persoane care a aplicat aceste idei cu seriozitate.
Unii oameni studiază dreptul, alţii ingineria. Unii citesc gazetele de sport şi devin experţi în fotbal, baschet sau tenis. Alţii îşi petrec multe ore învăţând despre secretele gastronomiei, despre istorie, computere, timbre sau despre o mulţime de alte subiecte. Eu am studiat succesul în multiplele sale forme, încă de tânăr, am dorit să ştiu de ce unii oameni au mai mult succes decât alţii. Eram contrariat de diferenţele uriaşe dintre oameni, în ceea ce priveşte bogăţia, fericirea şi influenţa - diferenţe pe care le vedeam la tot pasul în jurul meu. Undeva, în adâncul sufletului, ceva îmi spunea că trebuie să existe motive pentru această inegalitate aparentă şi eram hotărât să aflu care erau acestea.
Provin dintr-o familie săracă - şi asta nu mi-a plăcut.
Tatăl meu nu era întotdeauna angajat permanent şi niciodată nu ne ajungeau banii pentru alte lucruri decât cele de strictă necesitate. Majoritatea hainelor pe care le-am primit în primii zece ani de viaţă proveneau de la diferite organizaţii de caritate.
Când am crescut, am avut probleme de comportament.
Intram mereu în câte o încurcătură, eram furios şi mă răzbunam pe viaţă, ori de câte ori aveam ocazia, fără să ştiu de ce. Am fost suspendat în câteva rânduri şi exmatriculat de la două licee. Am primit, din clasa a şaptea până într-a douăsprezecea, mai multe pedepse decât oricare alt copil din şcoală. Am fost nevoit să abandonez liceul, întrucât n-am reuşit să absolv sase din cele şapte cursuri din ultimul an.
Prima mea slujbă adevărată a fost cea de spălător de vase, în bucătăria unui mic hotel. După aceea, am făcut tot felul de munci, am locuit în pensiuni, hoteluri ieftine sau garsoniere, iar uneori am dormit în propria maşină, sau pe pământ, lângă ea.
Am lucrat apoi la un joagăr, unde am stivuit cherestea, împreună cu echipe de pădurari cu care am tăiat buşteni şi arbuşti, folosind fierăstrăul mecanic.
Un timp am săpat fântâni.
Am muncit în construcţii ca muncitor şi într-o fabrică, la o linie de asamblare. La 21 de ani am obţinut o slujbă ca ajutor de bucătar pe un vas norvegian şi am pornit să colind lumea, în următorii ani am călătorit până am rămas fără bani; apoi am muncit, până ce mi-am permis să călătoresc din nou. La 23 de ani încă mai lucram ca zilier la diverse ferme, unde munceam ziua, iar noaptea dormeam în fânul din şopron.
Când n-am mai putut obţine o slujbă de muncitor, am intrat în comerţ, unde am lucrat contra comision, iar din banii pe care îi primeam în fiecare seară puteam să-mi asigur doar hrana şi să-mi plătesc chiria pentru ziua respectivă.
Pe parcursul acestor experienţe care m-au învăţat multe despre viaţă, am continuat să caut răspunsul la întrebarea:
„De ce unii oameni au mai mult succes decât alţii ?".
Ce ziceti ? Nu merita citita ???
!!! Volumul in discutie a fost expus aici preluat din Scribd. Ulterior insa a fost retras de la aceasta sursa. Mai multe despre autor si subiect veti putea gasi pe ViqFriends si ViqNetWork.
Alte lucrari ale lui Brian Tracy aparute in limba romana :
Colaboratorii grupei mele care doresc cartea, sau clipuri traduse, sa ma contacteze pe mail jaglauvicol@gmail.com sau jaglau_vic@yahoo.com pentru a le indica modul de intrare in posesie pe linie sponsoriala.
.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu